Samara

samara

Samara Sallam

Dette tomrumsagtige, der er som et stort værelse med høje vinduer. Man lugter fugtigheden i væggene, og i krusedullerne som vinden laver, når den passerer mellem vinduets jern og den ødelagte cement, inden den lægger sig mellem skulderen og halsen.

Nogle steder har smagen af katastrofe, sproget løber rundt i en ellipse i luften uden at ville falde til ro. Derfor bladrer jeg i alle landkort som et barn, der ikke kan læse, og alt synes mig kulørt og absurd.

Hver gang jeg flytter fra et sted til et andet vikler min krop sig om mig som et omslag af bjergkamme, rigelig regn, sne, dale og overfyldte byer, lugte … og fravær.

I løbet af det sidste år har jeg boet 11 forskellige steder; jeg har bevæget mig mellem to lande, fem byer og et utal af boliger, der alle synes at være rædselsslagne over mig.

Læs teksten i sin helhed her

Samara Sallam er billedkunstner og født i Damaskus som palæstinensisk flygtning. Studerede medier ved Damaskus Universitet. Forlod Syrien i 2012 sammen med sin familie. Bosatte sig i Algeriet, hvor hun begyndte på The Superior School of Fine Arts og modtog førstepræmien i fotografering fra Euro-Mediterranean Womens Foundation, Frankrig. Kom til Danmark i august 2015. http://samarasallam.wix.com/samarasallam.