Rahab

rahab

Rahab Saleh

De første billeder jeg så, da jeg var barn, var efter mine forældres flugt til Syrien som følge af Nakba-katastrofen i 1948. På billederne kunne man se Haifa. Det var postkort, som min far, Ahmad Yasin Ahmad Ali Saleh, havde købt for at sende til sine engelske venner, som han arbejdede med i Haifa.

Da jeg var barn (i det tidligere århundrede) var udstyr til fotografering en luksusvare i Syrien og resten af verden. Vi havde ikke et kamera. Min far plejede at leje et hos fotohandleren ”Studio Donya” i Homs. Han betalte lejeudgifterne af egen lomme. Han gav mig kameraet, så jeg kunne tage billeder af familien under vores mange udflugter i Syrien.

Jeg tog konstant billeder af min mor og min far. Og da jeg var 8 år, tog jeg et billede af min mor i gårdhaven i vores hus i det gamle Homs. Dette billede har jeg stadig, men mange billeder forsvandt desværre.

Læs teksten i sin helhed her

Rahab Saleh er født i Palæstina.  Undervisning har spillet en vigtig rolle i hendes liv, med speciale i Mellemøststudier og Arabisk sprog. Hun er Bachelor of Arts fra Damaskus Universitet og Master og ph.d. i uddannelse og undervisning fra Sussex College of Technology.