Nisreen

Nisreen

Nisreen Stella Kanaan

Alder: 12 år - August 1989 – København

Jeg kan huske, da jeg ankom til Danmark og blev hentet af politiet fra lufthavnen og skulle køres til Center Sandholm. På vejen dertil i politibilen sad der to betjente og talte sammen, og jeg prøvede at lytte med, og tænkte at det var det mest mærklige sprog, jeg nogensinde havde hørt. Og jeg troede ikke, at jeg ville kunne lære det. Kun seks måneder senere, på centrets sprogskole, var jeg heldigvis i stand til at tale dansk.

Alder: 13 år - marts 1990 – Kalundborg

En af de første oplevelser i Danmark, som jeg husker, var da jeg skulle i svømmehal med mine danske veninder og deres mødre. Jeg var helt overrasket over, at alle var fuldstændig nøgne i badet. Jeg var SÅ generet. De var søde og forstående og sagde, at jeg bare kunne beholde min badedragt på og sørge for, at jeg vaskede mig rigtig grundigt. Jeg syntes, kvinderne var så seje, fordi de var helt afslappede med deres kroppe.

Teksten kan læses i sin helhed her

Nisreen Stella Kanaan er syrisk palæstinenser, født i Libyen og har boet i henholdsvis Damaskus og Homs. Er uddannet som kosmetolog fra London. Indehaver af Beauty Avenue - Spa & Brow Bar på Frederiksberg www.beautyavenue.dk