Manal

manal

Manal Bashir Tahhan

Jeg er fra Damaskus i Syrien og er 37 år gammel. Jeg kom til Danmark for lidt over halvandet år siden. Jeg har tre børn på 18, 13 og 8 år. Mit liv i Syrien var fint. Jeg havde job som engelsklærer ved et privat institut, og min mand arbejdede som ingeniør. Vi boede i et stort, komfortabelt hus i et område af Damaskus, der hedder Al Moadamia. Da konflikten begyndte, ændrede alt sig pludseligt. Bomberne slog ned overalt, og en af dem ødelagde vores hus. Vi besluttede at leje et hus inde i centrum og fortsatte vores daglige liv.

En dag blev bilen stjålet, og vi modtog dødstrusler, så vi valgte at flytte igen. Jeg flyttede ind hos min mor med børnene. Da jeg tog hen til vores tidligere hjem, blev jeg tilbageholdt af en islamistisk gruppe, som ville have informationer om min søsters mand, der arbejdede i parlamentet. Det lykkedes mig at flygte, men jeg blev ved at modtage trusler. Jeg nægtede at give dem de informationer, de ville have, og en dag fik jeg en besked på min mobil. Der stod, at de havde min adresse og ville slå mig ihjel. Jeg skjulte mine børn hos bekendte og flygtede selv.

Læs teksten i sin helhed her

Manal Bashir Tahhan fra Damaskus har undervist i engelsk i Damaskus og begynder til efteråret hos Henning Larsens tegnestue som kommuikationsmedarbejder.