Lilas

lilas_hatahet

Lilas Hatahet

En nat blev jeg pludselig tvunget til at flygte fra Syrien i frygt for at blive anholdt, og efter en lang rejse – som en hård fødsel – søgte jeg asyl i Danmark. Jeg fik opholdstilladelse, arbejde og nye venner, nye ansigter, anderledes gader, et sprog næsten som volapyk, blandede følelser ... En dag blev jeg inviteret til en litterær salon på Nørrebro, der lignede vores salon i Syrien, men alligevel var helt fremmed for mig. Jeg dykkede på ny ned i min verden derhjemme – Syrien – hvilket medførte et stik af længsel indeni. Pludselig fik jeg en besked ... et syrisk nummer! Min veninde er der stadig, og vi har ikke været i kontakt med hinanden i flere år. Nu genoptager vi pludselig vores snak, som har den ikke været afbrudt. I dag lever vi begge med de samme problemer: ensomhed, fremmedgørelse, mistede venner ... Men hver på sin måde, under forskellige omstændigheder og i forskellige lande.

I et mix af længsel, virkelighed, den politiske situation og mellem frustration og drømme, mellem Syrien og Danmark, udvekslede min veninde og jeg disse sjælebeskeder:

Sham: Lil ...

Lilas: Sham!? Iiiih, hvor har jeg savnet dig

Uddrag fra artikel i Dagbladet Information, der kan læses i sin helhed her

Lilas Hatahet arbejdede i Syrien som journalist, kunstkritiker og kommunikationschef for Operahuset i Damaskus. Lilas Hatahet arbejder nu for International Media Support i Danmark. Se en film om hende her: http://www.everydayproject.dk/fra-damaskus-til-danmark