Husam

Vi levede i den smukke by Aleppo en af verdens ældste byer. Vores tilværelse var rolig og stabil, og vi nød hvert et øjeblik. Kærligheden var forankret i vores liv. Børnene få skridt fra at afslutte deres universitetsuddannelser og begynde deres eget liv.

Det der skete, havde ingen forestillet sig. Den flotte og fredelige by forandrede sig til en kampplads, hvor brødre slog hinanden ihjel på grund af forskellige holdninger. Fredelige folk befandt sig midt mellem hammeren og ambolten. Sandheder blev blandet med løgne.

Jeg sad hver dag og ventede på, at mine børn skulle komme hjem fra universitetet, for ingen vidste, om de ville vende levende tilbage. Vi levede uden livets glæder. Der var ingen elektricitet, og den smule vand vi kunne få̊, var fra de forurenede brønde. Vi havde kun lige akkurat mad nok til at holde os i live.

For hver dag blev forholdene værre. Vi var tålmodige og håbede, at næste dag ville bringe noget bedre. Men da vores hus blev ramt og ikke længere var beboeligt, måtte vi modvilligt tage den vanskelige beslutning, som vi længe havde undgået: Afrejsen.

Da begyndte elendighedens rejse, hvor vi stod over for døden ved hvert eneste stadie. Jeg frygtede ikke for mig selv, men for min kære kone og mine børn. Sammen stod vi over for farerne ved at krydse det rasende hav og de frygtindgydende skove, farerne ved at klatre op ad stejle bjergskråninger. Risikoen for at vores liv ville falde i hænderne på bander og menneskehandlere.

Det var en rejse for at komme i sikkerhed. Langt væk fra frygten, til lande hvor jeg vidste, at der var fred og menneskelige forhold. En bedre fremtid for mine børn.

Så ankom vi

Og her begyndte vi at genopbygge vores liv. Den store drøm er ikke knust. Vi håber en dag at kunne vende tilbage og læge såret på vores hjemland.