Ahmad

ahmad

Ahmad Saleh

Jeg rejste til Egypten og var sikker på, at jeg ville vende tilbage til Syrien inden for fire måneder. Tænkte at krigen ikke ville vare så længe. Der var gået næsten halvandet år, da det stod klart for mig, at jeg blev nødt til at søge efter et nyt liv i et nyt land.

På det tidspunkt var der mange, der valgte at begive sig til fjerne lande. Vejen dertil var fuld af farer, lidelse og smerte. Dér, hvor fædrenes drømme forsvandt med tabet af deres børn i druknedøden.

Jeg glemte at fortælle jer, at vejen dertil gik over havet. Det blå vand, som vi havde drømt om ville være smukt og varmt. Men vandet blev forvandlet til et monster, der med sine bølger sluger børns smil, fædres hengivenhed og mødres omsorg.

Ahmad Saleh er fra Lattakia i Syrien. Læste økonomi og bank service ved Tishreen Universitet. Var i fire år chef for en tøjbutik. I dag er Ahmad tolk og støttelærer for syriske børn på en skole i Ballerup. Er desuden ungdomstræner i basketball på flere skoler i Storkøbenhavn og Nordvestsjælland.