Maysoun

Mit kosmopolitiske liv begyndte allerede ved min fødsel. Jeg blev født i Libyen, boede i Abu Dhabi, Cypern og Filippinerne. Mine forældre var politiske flygtninge fra Palæstina og voksede op i Syrien. Hverken de eller mine bedsteforældre havde noget pas, og derfor var min far besat af tanken om at få et pas.

Jeg kom til Danmark i 1989, da jeg var 10 år gammel. Selvom mit liv havde været kosmopolitisk, vidste jeg ikke, at min verden ville blive endnu mere international. 

Tiden på min allerførste folkeskole i Danmark var trist og ikke god for mig. Alle i min nye klasse kiggede på mig, som om jeg var en anderledes skabning. For første gang i mit liv, følte jeg mig som en alien. 

Den anden folkeskole jeg kom i lå i Brøndby Strand. Klassen var international. Halvdelen af mine klassekammerater kom fra forkellige verdensdele og lande. Kina, Pakistan, Tyrkiet, Libanon, Filippinerne, Polen og Palæstina. Det var en interkulturel klasse.

Alle børnene havde en accept af hinandens forskelligheder, og det skyldtes nok deres tidlige ekponering for andre kulturers traditioner og sprog. 

Jeg vælger altid at være åben overfor verden og andre mennesker. Kun på denne måde kan vi lære og udvikle os. 

Jeg har lært så meget af alle disse mennesker på min vej. De har lært mig om forskellige nationaliteter, om sjælen og om kærligheden. Åbenhed kræver mod.